lavendel2

Delen is vermenigvuldigen

Al tien jaar staan op de tweede zondagmiddag van de maand de deuren van onze kerk wijd open. Met een groep enthousiaste vrijwilligers zijn we dan een herberg voor mensen uit de wijde omgeving. Mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, samen gezellig een spelletje willen doen, en vooral onder het genot van koffie of thee zich warmen aan elkaar. En twee keer per jaar eten we met elkaar. Iedereen is meer dan welkom.

Afgelopen zondag hebben we heel bijzondere gasten ontvangen. Een groep jonge mensen die zelf of in hun familie met kanker zijn geconfronteerd fietst op dit moment , met begeleiders, door Noord Nederland. Ze gaan langs verschillende ziekenhuizen om jonge kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. En zondagavond kwamen ze in de kerk overnachten.

Veel kerk vrijwilligers en gasten van de Arke Herberg hebben de fietsers hartelijk welkom geheten. We hebben samen gebeden, en onder de heerlijke maaltijd, klaargemaakt door gemeenteleden, is er veel gedeeld. Op die manier mochten wij hen een steuntje in de rug geven. Belangeloos er zijn voor elkaar, samen kerk zijn, op zijn best.

 

( dit gedicht hebben we onze gasten meegegeven voor onderweg)

 

delen is vermenigvuldigen

 als het leven een keer neemt

de grond onder je voeten opbreekt

en als jij dan zo kwetsbaar

als je bent

in beweging komt

bij tegenwind ploeterend

op de pedalen staat

 jouw missie

zichtbaar maakt

 door zieke reisgenoten

een hart onder de riem te steken

en met zweetdruppels op je neus

voor hen een steun in de rug wilt zijn

 dan willen wij

van de Arke graag vandaag

een Herberg voor je zijn

we hebben respect voor je moed

en doorzettingsvermogen

en we wensen je voor nu

en de toekomst vrede en alle goeds toe.

 

© aukje wijma